אין כמו להיכנס בשעת השיא של הפעילות במטבח, ולהריח את כל הריחות שעולים מהבישולים והאפייה… הריח כל-כך מגרה ומפתה, שמיד עולות שאלות ובקשות למתכונים מצד המתנדבים וכל מי שמגיע למטבח… פעם לעוף בתנור וקציצות ופעם לעוגות ובייגלה שאנו אופים במטבח. אז החלטנו לרכז כאן, באתר העמותה את המתכונים, כך שכל מי שמעוניין יוכל להתנסות ולהכין גם בבית.
מדי פעם נעלה מתכונים חדשים ונעדכן במטעמי המטבח. בתאבון 
הבייגלה של איציק
לא פעם שואלים אותנו, האם אנחנו אוכלים במטבח?
אז אנחנו תמיד עונים, שאנחנו אוכלים את הבייגלה של איציק, שהוא מכין למתנדבים ואנחנו לא מוותרים לו.
איציק צור היקר שלנו, פנסיונר, מתנדב כשנה במטבח, מגיע בכל שבוע להכין לחמניות לחלוקה (וכאמור גם בייגלה למתנדבים). בכל פעם מכין כמויות של בצק, הכמות הכי גדולה שהכין היא 32 ק"ג של בצק וכמוץ הלחמניות הייתה מעל 600, כמות מטורפת!
ורגע נחזור לבייגלה, המתנדבים ביקשו את המתכון, אז נשתף אותו כאן. תהנו! תודה לאיציק על כל תרומתך למטבח ועל המתכון, המשך להכין לנו את הבייגלה הכי שווה!

בייגלה/ איציק צור
מצרכים:
1 ק”ג קמח
15 ג’ שמרים יבשים
50 ג’ סוכר
20 ג’ מלח
50 ג’ שמן זית
550 ג’ מים
אופן ההכנה:
לשים את החומרים לבצק.
מחלקים את הבצק לכדורים של 130 ג’ כל כדור ומניחים למנוחה של כ 10 דקות.
מגלגלים לנחש ומחברים את הקצוות. טובלים במים ואח”כ בשומשום מכל הצדדים. מתפיחים כ 40-60 דקות. אופים ב 200 מעלות 18-20 דקות עד הזהבה.

מקלות זיתים, דורית ברקוביץ
מצרכים:
1 ק״ג קמח
10 ג׳ שמרים יבשים
30 ג׳ סוכר
30 ג׳ דבש (אפשר להמיר בסוכר)
600 ג׳ מים
90 ג׳ שמן
20 ג׳ מלח
130 ג׳ זיתים ירוקים קצוצים
לטבילה: מים, לפיזור מעל: גרעינים למיניהם (שומשום לבן ושחור, פרג, זרעי פישתן וכדומה).
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים מלבד הזיתים לבצק, מוסיפים את הזיתים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק (הבצק קצת דביק). שמים בקערה, מכסים ומניחים להתפחה לכ 40-60 דקות. מלקים את הבצק לכדורים במשקל 65-75 ג, ומניחים למנוחה כ-10 דקות. יוצרים מכל כדור ׳נחש׳, טובלים במים ואז בגרעינים. מניחים בתבנית להתפחה כחצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות כ 25 דקות.


עוף עם אורז בתנור, דורית ברקוביץ'
* שימו לב, התבשיל בנוי בשכבות ועבורו מלכלכים רק מחבת אחת.
מצרכים:
שמן זית לטיגון לפי צורך
2 כוסות אורז פרסי
1/2 כף פפריקה
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות גדולות קצוצות (אפשר להחליף ב 3/4 כוס עגבניות מרוסקות)
1 סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות (אפשר להחליף ב 1 קופסת שימורים פטריות מסוננת)
2 כוסות תירס סנפרוסט (אפשר להחליף בקופסא של תירס מסוננת)
8 פרגיות או 8-10 שוקי עוף
1/2 כוס קמח מעורבב עם כפית פפריקה
2.5 כפיות מלח
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים כלי פיירקס בגודל 40*25.
מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את האורז, מערבבים עד שהאורז משנה את צבעו, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים ומסירים מהאש. משטחים את האורז בתבנית. מחזירים את המחבת לכיריים, מוסיפים מעט שמן ומגנים את הבצל עד הזהבה, ואז מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתחילות להזהיב, מוסיפים את התירס , מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות. מטגנים תוך ערבוב כ 10 דקות. מסירים מהאש ומפזרים בשכבה מעל האורז.
טובלים את העוף/ פרגית בקמח משני הצדדים ומנערים את העודפים. מניחים במחבת מעט שמן ומטגנים את העוף משני צידיו, כשהוא מזהיב, מניחים באופן מסודר על שכבת הירקות. מערבבים את המים הרותחים עם המלח, יוצקים מעל העוף ומכסים בנייר אפיה ומעל נייר כסף. מהדקים היטב ומכניסים לאפיה בתנור כ 50 דקות. מסירים את הניירות ומשאירים בתנור 5-10 דקות להשחמה.
סמבוסק חומוס, רותי עמית
חומרים לבצק:
1 ק״ג קמח
22 ג׳ שמרים יבשים (2 כפות )
1 כף סוכר
180 מ״ל שמן (3/4 כוס שמן)
480 מ״ל מים ( 2 כוסות)
2 כפיות מלח
אופן הכנת הבצק:
בתחתית המיקסר שמים את השמרים, המים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומעל את השמן ומערבבים עד לקבלת בצק , מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק חלק ואלסטי. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח. בינתיים מכינים את המלית.
למלית:
2 כוסות גרגירי חומוס סנפרוסט או 2 קופסאות שימורי חומוס (מסוננות)
4 כפות שמן זית/ קנולה לטיגון הבצל
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כף שטוחה כמון טחון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה
* שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן הכנת המלית:
מועכים את גרגירי החומוס לגרגירים גסים ( אפשר במעבד מזון בפולסים) מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את החומוס המעוך/ טחון ושאר התבלינים ומטגנים עוד מספר דקות. מסירים מהאש ומצננים. מרדדים בצק לעובי חצי ס״מ , קורצים עיגולים וממלאים במלית החומוס. סוגרים היטב ומטגנים בשמן העמוק.
פסטל תפ"וא, דורית ברקוביץ'
חומרים:
עלי פילו
5 תפו״א
3 כפות שמן זית לטיגון ועוד קצת למריחה בין העלים
2 בצלים גדולים
1/2 צרור פטרוזיליה (רק עלים) קצוצים דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף קורנפלור
מלח לפי טעם
שומשום לפיזור (לא חובה).
אופן הכנה:
קולפים את תפו״א ומבשלים עד לריכוך. בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. מסננים את הנוזלים מתפוח האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, הקורנפלור והתבלינים. מניחים לתערובת להתקרר.
מורחים על חצי עלה פילו מעט שמן, מקפלים לחצי, מורחים שוב נגיעות שמן ומניחים בקצה המלבן ׳משולש׳ תערובת ומקפלים כמו בסרטון לקבלת משולש. בסוף מורחים ׳דבק׳.
להכנת ׳דבק׳ מערבבים 2 כפות קמח עם מעט מים עד לקבלת מרקם של טחינה. מורחים מעל מעט שמן זית ומפזרים שומשום.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב 180 מעלות עד להזהבה. יש לחמם את התנור מראש